Marcel van Marrewijk

Voorzitter College van Bestuur
Dekaan
Lector Moderne Bedrijfskunde

Drs. Marcel van Marrewijk (1959) is econoom en bedrijfskundige. Zijn bekendste boek is “Handboek Organisatieontwikkeling – bouwstenen voor beter organiseren” (2011, 2014), waarin hij de Cubrix introduceert, een driedimensionaal raamwerk van de klassieke en moderne bedrijfskunde. In alle hoedanigheden ondersteunt hij de transformatie van mensen en organisaties naar effectieve, verbindende en meer mensgerichte manieren van werken.

Lectoraat Moderne Bedrijfskunde

De Cubrix, het driedimensionale raamwerk van de bedrijfskunde, biedt structuur aan het gehele curriculum van SDO Hogeschool. Zodoende zijn alle modulen, alle thema’s van de bedrijfskunde, gepositioneerd en gerelateerd en dus ook afgestemd op een specifiek niveau van complexiteit. Vakken zijn zo ‘geen los zand meer’, een veel gehoorde klacht bij business schools.

De brede thematiek van het lectoraat Moderne Bedrijfskunde is gericht op een open samenwerking met diverse experts. Het lectoraat onderhoudt dan ook verbindingen met alle andere lectoraten en richt zich met name op de aard van die verbindingen, zoals causaliteit en kwaliteit.

De kennisontwikkeling vanuit het lectoraat wordt toegankelijk gemaakt in de verschillende, veelal innovatieve onderwijsvormen van SDO Hogeschool.

Opleidingen

  • Drs Algemeen Economische Wetenschappen
    Kernvak: regionale economie
    Werkcollege: Institutionele economie / economische organisatievormen
    Erasmus Universiteit Rotterdam.

Blogs gepubliceerd in het SDO-netwerk