FAQ

Veelgestelde vragen

Kosten

Hoeveel collegegeld betaal ik per jaar?

Per studiejaar betaal je nu €5.450 collegegeld bij SDO. Hoe deze kosten zijn opgebouwd kun je terug vinden onder ‘Inschrijven’.

Wat zijn de kosten voor de verplicht gestelde boeken?

De totale kosten voor de verplichte boeken is afhankelijk van het studieprogramma, zoals het aantal modulen en de keuzevakken, maar voor de gehele bacheloropleiding (4 jaar en 240 EC) moet je rekening houden met €600. Je kunt hierop aanzienlijk bezuinigen door tweedehands boeken te gebruiken.

Inhoud van de studie

SDO Hogeschool is de enige aanbieder van ‘moderne’ bedrijfskunde. Wat bedoelen jullie daar mee?

Onze wereld wordt steeds complexer en veel ‘oude’ theorieën werken minder goed of zelfs averechts. Er zijn honderden bedrijfskundige theorieën, modellen en instrumenten. Maar welke werken het best, gegeven de context en bedrijfsspecifieke situatie?
Je leert de mate van complexiteit in te schatten zodat je de meest passende organisatievorm kunt bepalen, alsmede de meest effectieve leiderschapsstijl, veranderaanpak, type strategie et cetera.
SDO benadrukt bedrijfskunde als een open systeem en we onderscheiden diverse ontwikkelfasen, zodat we de ontwikkeling van organisaties beter leren begrijpen en effectiever kunnen ondersteunen, nu en in de toekomst.

Is het mogelijk om een online proefles te volgen?

Er is een aardige webinar op “studeren bij SDO” en je kunt op verzoek de eerste les van de module ‘Persoonlijke Effectiviteit’ in pdf format van ons ontvangen. Deze proefles kun je aanvragen door het contactformulier hiernaast in te vullen.

Onderwijsvorm – duale opleiding

Wat is blended onderwijs?

Een combinatie van online en contactonderwijs. Op de SDO leeromgeving tref je online lessen en onderwijssupport. Er zijn eens in de circa vier weken fysieke contactmomenten (colleges) waarin groepsgewijs interactieve lesvormen plaatsvinden. Bovendien zijn er geregeld online vraagsessies, bieden docenten individuele begeleiding en extra persoonlijke begeleiding kun je ook aanvragen.

Zijn de duale opleidingen ook volledig online te volgen?

Ja, het is mogelijk om de opleidingen volledig online te volgen. Je bent dan zelf regisseur van het tempo waarin je de lesstof oppakt of begeleiding aanvraagt om de lesstof of je werkstukken te bespreken.

Onderwijsvorm – voltijd opleiding

Voor vragen over de voltijd variant van onze opleiding Bedrijfskunde verwijzen we je graag door naar ibhs.nl of naar deze pagina

Studiejaar en planning

Hoeveel fysieke contactmomenten zijn er per collegejaar?

Binnen onze blended onderwijs (een combinatie van online onderwijs en en de geroosterde bijeenkomsten) is sprake van eens in de vier weken een bijeenkomst.

Werken jullie met schoolvakanties en wanneer vinden deze plaats?

Wij werken alleen met een zomersluiting, daarnaast hanteren wij geen schoolvakanties (we houden er wel zo goed mogelijk rekening mee). Tijdens de zomersluiting kun je online blijven studeren, maar minder aanspraak maken op de begeleiding van docenten.


Staat je vraag er niet tussen?

Stel hem dan via dit formulier en wij nemen contact met je op.