Bedrijven

SDO Hogeschool voor Moderne Bedrijfskunde

is partner van diverse type ‘huisacademies’ en corporate universities. SDO ondersteunt het leerproces van organisaties zodat deze zich ontwikkelen tot vitale, duurzaam presterende en wendbare bedrijven.

• SDO brengt eigentijdse en toegepaste kennis dicht bij de werkvloer.
  • SDO biedt diverse vormen van action learning waardoor moderne bedrijfs- en veranderkundige competenties direct kunnen worden toegepast.
  • Incompany-programma’s zijn afgestemd op het realiseren van ambities en doelstellingen van de organisatie.
  • Tegelijk levert SDO professionals af op gecertificeerde niveaus, met name associate -, bachelors - en masters degree.
  • Opbrengsten zijn aantoonbaar hoger dan de investeringen in leren en ontwikkelen.
  • Experts uit het netwerk van SDO werken in co-creatie met het interne netwerk en kunnen voor meerdere rollen worden ingezet (docent, (e)coach, onderzoeker, etc).

Lerende organisatie
Een lerende organisatie is voorwaardelijk voor de wendbaarheid en innovaties in een complexe, dynamische omgeving. Leren is daardoor een van de meest strategische variabele van een moderne organisatie.

Zodoende is SDO Hogeschool SDO een krachtbron voor de lerende organisatie. Door in co-creatie met de opdrachtgever een bedrijfskunde-opleiding-op-maat te ontwikkelen ontstaat een together-win situatie: het bedrijf ondervindt voortdurend positieve impulsen met een bottomline impact.
Deelnemers aan een incompany programma kunnen aansluitend deelnemen in open programma’s of individuele leertrajecten gericht op het behalen een officieel Hbo-certificaat. Aantoonbare en elders verworven competenties kunnen via de examencommissie resulteren in vrijstelling.

Faciliteren van transformaties
Organisaties ervaren de positieve effecten van medewerkers die investeren in hun carrière en die dagelijks hun meerwaarde tonen tijdens werkoverleg en in het uitoefenen van hun functies. Doordat de deelnemers state of the art veranderkundige ervaringen opdoen kunnen zij als change agents uw organisatie ondersteunen in het transformatieproces naar next-level werkwijzen en organisatievormen. Bovendien kunnen de experts uit het SDO-netwerk ook ingehuurd worden als coach, adviseur en onderzoeker voor uw organisatie.

Methoden en instrumenten
Studenten leren moderne tools hanteren om interne en externe analyses uit te voeren gericht op performance verbetering en organisatieontwikkeling. Voorbeelden zijn scans, enquêtes en (data)analyse tools. Het gebruik hiervan is veelal inclusief en een bredere inzet voor de werkgevers van studenten is mogelijk tegen aanzienlijke kortingen.

Ontzorgen
SDO Hogeschool ontlast desgewenst uw huisacademie of HR-afdeling door – naast de co-creatie van inhoudelijke programma’s – logistieke en administratieve werkzaamheden uit handen te nemen.